W dniu 14 października pojechaliśmy na wycieczkę w wyjątkowe Bieszczady.

W dniu 14 października pojechaliśmy na wycieczkę w wyjątkowe Bieszczady. Przeżyliśmy fajną przygodę podczas przejazdu unikalnym środkiem transportu – drezynach rowerowych. Ze stacji PKP w Uhercach Mineralnych do Stekowej i z powrotem przemierzyliśmy najpiękniejszą w Polsce trasę kolejową liczącą ponad 140 lat! Drezyny są napędzane siłą mięśni nóg pasażerów, więc można powiedzieć, był to pierwszy etap naszego treningu.
Drugim etapem treningu był wybieg (dla niektórych wyjście ) na szczyt Gromadzynia wznoszącego się 655 m npm. Na północno-wschodnim stoku znajduje się pięć wyciągów orczykowych należących do Stacji Narciarskiej Gromadzyń, gdzie planujemy szusować podczas obozu narciarskiego w tym sezonie.
Dużo niepohamowanego śmiechu przyniósł nam pobyt w Chatce Wariatce. Jest to domek odwrócony podstawą do góry. Stoi na „głowie” a w jego wnętrzu wszystko odwrócone jest do góry nogami. Grawitacja, która tam rządzi przyprawia niemalże każdego odwiedzającego o zawrót głowy.

Opublikowany Wycieczki.