V dzień obozu – zawody – 15.02.2019r.

Początek wielkich wydarzeń. Na wszystkich uczestników czekają dziś zawody, podsumowanie obozu i rozdanie nagród. Dzień zaczął się całkiem zwyczajnie, od wędrówki na śniadanie.
Po śniadaniu bez wyjątku – rodzice, dzieci, instruktorzy i opiekunowie udali się na stok, aby rozjeździć się przed zawodami. W końcu każdy brał w nich udział. Minęły dwie godziny, tyczki zostały ustawione, uczestnicy obozu zbierają się na starcie. Na mecie instruktorzy przygotowują się do mierzenia czasu, a opiekunowie biorą aparaty fotograficzne w ręce.  Z kamerą go pro, trasę obstawia pan Wiktor. Wszyscy gotowi na jeden sygnał. Jest pierwszy uczestnik na starcie, już przebiera nogami, poprawia gogle, bierze głębokie wdechy, kropelki potu zaczynają się gromadzić na czole. Iiiiiii…. start ! Pierwszy zawodnik ruszył co sił, by zrobić jak najlepszy czas. Biorąc przykład z przedzjeżdżacza w odpowiedniej kolejności ruszały młode niedźwiedzie. Na koniec mieli okazje zmierzyć się z sobą rodzice. Zawody dobiegły końca, wszystko sprawnie poszło. Czas ruszyć na obiad. Po obiedzie czas wolny, wstępne pakowanie i wyjście do sklepu dla chętnych z opiekunami. Uczestnicy jak aniołki siedzieli w swoich pokojach, aż do kolacji, po której nastąpiło zakończenie obozu.
Opublikowany Obóz narciarski - Bieszczady 2019.