Przedszkole narciarskie – 19.01.2019r.

W sobotni, słoneczny i zarazem mroźny dzień odbył się wyjazd na narty do Kamiannej. Zebrał się cały bus uczestników – maluszki z przedszkola narciarskiego wraz z rodzicami. Już od samego rana wszystkim towarzyszyły dobre humory i ogromna chęć do białego szaleństwa. Mieliśmy do wyboru trzy stoki narciarskie. Nasza ekipa zdecydowała się na mały wyciąg, aby swobodnie trenować umiejętności młodych narciarzy. Po szybkiej naradzie trenerów nastąpił podział na dwie grupy: początkującą i już jeżdżącą. Początkująca grupa jeździła pod czujnym i wymagającym okiem pani instruktor Beaty, która pomagała im przełamać strach oraz zarażała pasją do nart. Natomiast druga grupa jeździła pod nadzorem pani instruktor Pauliny, która pokazywała dzieciom różne ewolucje narciarskie, tak by poprawić im technikę jazdy, oczywiście nie zapominając o zabawie. Po szusowaniu przyszedł czas na przerwę w przytulnej bacówce. Mogliśmy się zagrzać przy otwartym kominku oraz posilić smakołykami. Po przerwie wszyscy wrócili na stok, aby oddać jeszcze kilka zjazdów przed powrotem do domu. Mimo silnego mrozu wszyscy byli bardzo zadowoleni. Stok był świetnie przygotowany i każdy uczestnik zrobił ogromne postępy w jeździe na nartach. Niektórzy pokonali swój strach zakopując go na stoku w śniegu, z którego wg pani Beaty ma ponoć wyrosnąć na wiosnę kwiat dziewięćsił :).

W drodze powrotnej był poczęstunek pierniczkami oraz gorącą herbatą w nagrodę za tak owocny wyjazd.

Kamianna 19.01.2019

Opublikowany Treningi.