Opis działalności Fundacji BEAR w 2020 roku

Biorąc pod uwagę fakt, iż narciarstwo bez odpowiedniego przygotowania jest sportem bardzo kontuzyjnym od września 2019 roku rozpoczęłliśmy treningi przygotowawcze do sezonu narciarskiego 2019/2020 tzw. „trening suchy”.

Zajęcia odbywały się dwa razy w tygodniu w sali treningowej wyposażonej w specjalistyczny sprzęt sportowy dla poszczególnych grup wiekowych:

– od 4 do 6 roku życia (Przedszkole narciarskie)

– od 7 do 10 roku życia

– od 11 do 15 roku życia

– od 15 do 17 roku

Na chwilę obecną zrzeszamy 53 osoby. Są to dzieci w przedziale wiekowym od 4 do 17 roku życia.

Od stycznia 2020 organizowaliśmy wyjazdy na narty podczas których za pomocą wykwalifikowanej kadry prowadziliśmy naukę i doskonalenie jazdy na nartach, szkolenie jazdy sportowej oraz wyjazdy na zawody narciarskie. Niestety z powodu sytuacji epidemicznej część zajęć musiała ulec zawieszeniu. Z tego również powodu nie mogliśmy zorganizować II zawodów o Puchar Niedźwiadka oraz uczestniczyć w Podkarpackiej Lidze Dzieci i wielu innych imprezach sportowych.

Imprezy sportowe z udziałem dzieci zrzeszonych w Fundacji w 2020 roku:

1. “Liga Kubusiowego Narciarza” – zawody 22.02.2020r.

Wyjazdy turystyczno – krajoznawcze, wycieczki zorganizowane w 2020r. :

1. Wyjazd na Tor Kielce w Miedzianej Górze 06.06.2020r.

2. Wycieczka rowerowa na Folusz – 14 czerwca 2020r.

3. Wycieczka do Parku Trampolin GOjump MEGAPARK w Krakowie – 21.07.2020r.

4. Wyjazd na Tor kartingowy Daytona w Tarnowie – 26.07.2020r.

5. 3 dniowa wycieczka w Bieszczady 24-26.08.2020r.

6. Wyjazd rowerowy do Ożennej 02-04.10.2020r.

Wypoczynki w postaci obozów sportowo – rekreacyjnych:

II Obóz Zimowy: Słowacja Spalona Dolina w Tatrach Zachodnich, Stacja Narciarska Rochacze 11-18.01.2020r.

Zasoby kadrowe:

1. Beata Pienta – Instruktor Narciarstwa Zjazdowego SITN PZN. Instruktor Rekreacji Ruchowej o specjalności narciarstwo zjazdowe. Wychowawca wypoczynku z uprawnieniami KPP. Trener personalny. Instruktor Turystyki Rowerowej

2. Justyna Dudek – Instruktor SITN. Pomocnik Instruktora PZN.Wychowawca wypoczynku

3. Paulina Żydek – Instruktor SITN. Pomocnik Instruktora PZN.Wychowawca wypoczynku. Instruktor Turystyki Rowerowej

4. Paweł Dudek – Ratownik WOPR z uprawnieniami KPP.Operator dronów z uprawnieniami wpisanymi do świadectw kwalifikacji operatora bezzałogowego statku powietrznego używanego w celach innych niż rekreacyjne i sportowe (UAVO) w zakresie lotów w zasięgu wzroku (VLOS) oraz poza zasięgiem wzroku (BVLOS).Wychowawca wypoczynku.

W 2020 roku Fundacja utrzymała się z wpłat i opłat odbiorców zadań i dotacji. Większość pracy kadra wykonywała społecznie. Fundacja BEAR w 2020r. realizowała swoje zadanie pod nazwą “Rozwój narciarstwa alpejskiego w Jaśle” przy wsparciu finansowym Miasta Jasła w kwocie 1 200,00 zł.

Opublikowany Bez kategorii.