MOTOMIKOŁAJKI 2019

Mikołajki są dniem, w którym wszyscy, bez wyjątku oczekują, że od Mikołaja otrzymają upragniony prezent. W tym czasie, w centrum naszej uwagi znajdują się dzieci, którym Mikołaj niesie nie tylko upominki, lecz również olbrzymią radość. Tę radość od sześciu już lat starają się zapewnić naszym pociechom organizatorzy MOTOMIKOŁAJEK. Dzięki wysiłkowi organizacyjnemu, w tym roku udało się im przygotować ponad tysiąc paczek. Akcja rozpoczęła się już piątek. MOTOMKOŁAJKI zawitały do Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Jaśle. Jego podopieczni przygotowali dla Mikołaja krótki montaż słowno-muzyczny. Prezentami obdarowano 150 dzieci.
W niedzielę prezenty trafiły również do małych pacjentów oddziału Pediatrycznego Szpitala Specjalistycznego w Jaśle. Mikołaja, podróżującego zaprzęgiem można było ponadto spotkać w towarzystwie aniołków na ulicach Jasła. W godzinach popołudniowych wreszcie zjawił się w Parku Miejskim, gdzie czekały na niego setki dzieci. To właśnie tutaj odbył się finał akcji. Na dzieci czekało 800 paczek. Zanim jednak każde z nich otrzymało swój upominek, organizatorzy zaprosili mieszkańców miasta do wspólnego śpiewania.

W tym roku Fundacja im. Stanisława Barabasza dołączyła do grona organizatorów “Motomikołajek”. 7 grudnia odwiedziliśmy mieszkańców Domu Dziecka w Wolicy, którzy oprócz drobnych upominków otrzymali stacjonarny komputer. Radości było co niemiara. Cieszymy się, że mogliśmy wziąć udział w tak szlachetnej akcji.
Podczas wizyty dowiedzieliśmy się, że dzieci próbowały już jazdy na nartach. I zdaje się, że mamy nowych miłośników białego szaleństwa 😊.
Zrobimy wszystko co w naszej mocy, aby dzieci i młodzież z Domu Dziecka w Wolicy mogły pod okiem wykwalifikowanych instruktorów SITN PZN niejednokrotnie zażyć białego szaleństwa.
Dziękujemy Wam za gościnę, pyszną kawę i Wasze uśmiechy ! ❤️
Dziękujemy też wszystkim darczyńcom, bez pomocy których akcja “Motomikołajek” nie miałaby miejsca. Z całego serca dziękujemy ! ❤️❤️❤️

Organizatorami MOTOMIKOŁAJEK 2019 były: Miasto Jasło, Wójt Gminy Dębowiec (Zadanie realizowane ze środków budżetu Miasta Jasła i Gminy Dębowiec w ramach zadania “Organizacja MOTOMIKOŁAJEK 2019 w Jaśle i Dębowcu), Jasielski Dom Kultury, Klub Motocyklowy „Orzeł Biały”, Jasielskie Stowarzyszenie „Ikar” im. Leszka Preisnera, Jasielskie Stowarzyszenie Jeździeckie, M Lukas DJ Sound System, Trendy Radio, SPARTAN Jasło Fight Club oraz Fundacja im. Stanisława Barabasza.

Organizatorami MOTOMIKOŁAJEK 2019 w Jaśle była Fundacja przy wsparciu finansowym Miasta Jasła.

Przygotowanie paczek mikołajkowych, które następnie trafiły do dzieci było możliwe dzięki ofiarności darczyńców. W tym roku było to 60 firm i osób prywatnych, oraz Miasto Jasło, które współfinansowało Motomikołajki.

Opublikowany Wydarzenia.