Mareszka – trening 20.01.2019r.

W niedziele odbył się wyjazd na białe szaleństwo do Świątkowej. Cała grupa młodych narciarzy niecierpliwiła się w autokarze na myśl o treningu. Energia rozsadzała ich na każdym kroku. Cóż im się dziwić, skoro ich patronem jest niedźwiedź. Po dotarciu na miejsce cała grupa zaczęła się przygotowywać do jazdy. Może górka nie jest zbyt wymagająca, za to ich instruktorka pani Beata – tak. Na początku nie mogło zabraknąć porządnej rozgrzewki, którą w profesjonalny sposób przeprowadziła pani Paulina, dbając o to by każdy mięsień był dobrze przygotowany. Następnie cała grupa udała się na wyciąg. Młode niedźwiadki mogły pozjeżdżać po stoku w dowolny sposób, co sprawiało im największa frajdę. W tym czasie pani Beata ustawiała tyczki do treningu sportowego po slalomie gigancie dla grupy średniozaawansowanych narciarzy. Po ostrym treningu przyszedł czas na przerwę, ale jak się okazało co niektórzy nie mogli doczekać się powrotu na stok. Wojtuś wszedł do baru mając narty na nogach z zapytaniem kiedy wreszcie będzie koniec przerwy:). Czas upłyną bardzo szybko i nim wszyscy się obejrzeli trzeba było wracać do domu.

Opublikowany Treningi.