II dzień obozu – 12.02.2019r.

Za nami drugi dzień obozu. Pogoda nie dawała za wygraną, testowały nas anomalia pogodowe w każdym calu. Dziś przywitały nas silne opady śniegu. Mimo to rozpoczęliśmy dzień od wyprawy pieszej na śniadanie. Po posiłku szybki powrót do budynku, aby założyć buty narciarskie i na stok. Trzy grupy o rożnym stopniu zaawansowania jeździły ze swoimi instruktorami. Pierwsza i druga grupa skończyła jazdę o 12:00, ponieważ czekały na nich atrakcje w Muzeum Młynarstwa i Wsi. Natomiast trzecia grupa została na stoku. Młode niedźwiedzie dzielnie walczyły z mrozem, wiatrem i zamiecią śnieżną aż do 14:30. Wygłodniałe bestie czym prędzej pognały na obiad, by uzupełnić paliwo na dalszy dzień. Po obiedzie czas na sprzątanie w pokojach, wygłupy i harce. Przed kolacją udało się zorganizować wyjście na lodowisko dla chętnych. Pozostali mieli szanse wziąć udział  w lekcji angielskiego prowadzonej przez doświadczoną nauczycielkę. Po kolacji nie zabrakło czasu na zabawy ruchowe :). Dzisiejszego wieczoru każdy uczestnik zmęczony po całym dniu padł do swojego łóżka z radością, że to dopiero wtorek :D.
Opublikowany Obóz narciarski - Bieszczady 2019.