Ferie na sportowo z Fundacją Barabasza

Podczas ferii zimowych w dniach 20,21,22 i 24 lutego zostały zorganizowane wyjazdy na narty do Świątkowej Wielkiej na stok narciarski Mareszka Ski. W wyjazdach łącznie wzięło udział 72 osoby w tym  61 dzieci i młodzieży oraz 11 osób dorosłych.

Przez pierwsze trzy dni wyjeżdżaliśmy o 16:00, więc dzieci miały dużo radości ponieważ mogły pojeździć w nocnym klimacie, który zupełnie odbiega od jazdy w ciągu dnia.

Na początku śnieg był ciężki, mokry i bardzo wolny, ale młodzi narciarze świetnie radzili sobie w takich warunkach. Był też deszczowy wyjazd, który jednak nikogo nie zraził do jazdy. Dzieci zareagowały wprost przeciwnie, z uśmiechem na twarzy goniły się po stoku w strugach deszczu. Byliśmy przemoczeni do ostatniej nitki, ale szczęśliwi J.

Za to w ostatni dzień wyjazd był zorganizowany o samego rana, pogoda dopisywała, świeciło słońce i był lekki mrozik, czyli idealne warunki do szybkiej jazdy.

Przez te cztery dni uczestnicy wyjazdów doświadczyli jazdy na nartach w bardzo różnych warunkach atmosferycznych: od mokrego ciężkiego śniegu, przez deszcz, po piękne słońce i mróz.

Dziękujemy naszemu Miastu za pomoc i wsparcie finansowe dzięki któremu, większa ilość osób mogła wziąć udział w feryjnych zajęciach na nartach i cieszyć się uprawianiem narciarstwa.

Opublikowany Treningi, Bez kategorii.